The Longest Journey – ny singel

Nå er singelen «The Longest Journey» endelig ute!! Singelen er en liten forsmak på nytt album som kommer senere i høst.

Folk som har hørt «The Longest Journey» sier den er melodisk, melankolsk og lengtende. Og det kan jeg være enig i. Jeg er nok i utgangspunktet ganske melankolsk av sinn, men denne melodien har en sørgelig bakgrunn.

The Longest Journey

Låta ble til etter en reise til Sicilia og møte med flyktningeleire, båtflyktninger og folk som arbeidet med flyktninger. Jeg har lenge vært opptatt av flyktninger, ikke minst båtflyktninger som risikerer livet i reisen over middelhavet. Mange mister livet i den hasardiøse seilasen i overfylte båter. Det jeg ikke var klar over før jeg kom ti Sicilia, var alt mange av flyktningene hadde vært igjennom før de kom til middelhavet. Først, en ulevelig situasjon i hjemlandet de flyktet fra, og så mange, livstruende etapper på reisen gjennom afrikanske land: Lange ørkenstrekninger, internering i arbeidsleire, menneskehandel og slavearbeid i flyktningeleire. Og for de som kommer frem til Europa er livet heller ikke slik de hadde forestilt seg. Det gjorde inntrykk det en av arbeiderne i et flyktningemottak fortalte meg: «Når vi møter flyktningene på stranda, ser vi øyne og ansikter fylt av håp og glede. Nå har de endelig kommet frem og kan starte på nytt, et liv i trygghet. Men når vi møter mange av de samme igjen et halvt år etterpå, er gleden og håpet sluknet. For mange er det et endeløst liv i venting, usikkerhet og en tilsynelatende håpløs fritid som møter dem.»

«The Longest Journey» er tilegnet alle som er eller har vært på flukt. Men det er også en påminnelse til oss alle om å forme et varmere samfunn og arbeide for flyktningers situasjon om de er i vår nærhet eller langt unna.

Les mer
The Longest Journey. Her kan du lytte til musikken på den strømmetjenesten du foretrekker
Budbringeren fra Helvete. Kristina Quintano har fulgt arbeidet med båtflyktninger tett og skrevet bok.
Flyktningehjelpen. Norsk flyktninghjelp gjør et kjempearbeid for flyktninger. Her kan du lese mer om flyktningers situasjon rundt om i verden og bidra til å hjelpe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *