biografi

Musikken har vært med meg gjennom hele livet, så lenge jeg kan huske. «Music for life» er mitt motto. Jeg elsker å spille for mennesker, utforske klangverdener og bidra til høytid og ettertanke i viktige livssituasjoner som bryllup og gravferd.
Musikk er mitt første og siste språk.
Her er litt om meg.

Carl Petter Opsahl, klarinetter
foto @ Ann Iren Ødeby

om meg

Jeg startet min profesjonelle karriere i 1982 med Caledonia Jazzband. Musikken fra New Orleans gjorde dypt inntrykk. Mitt i studiene solgte jeg alt jeg hadde og reiste til New Orleans. Der spilte jeg på gata, i jazzbegravelser, på konserter og turneer med Wendell Brunious, All Star Brass Band, Rebirth Brass Band og en rekke andre. New Orleans vil alltid være en viktig del av meg. Samtidig er jeg også opptatt av frijazz og fri impro, å utforske klang og rom, eksperimentere og tøye grenser.

En annen viktig impuls er norsk tradisjonsmusikk, særlig fra Gudbrandsdalen. Jeg var med å starte Chateau Neuf Spelemannslag i 1992, og kom i kontakt med noen av landets fremste utøvere. Jeg studerte tradisjonsmusikk fra Gudbrandsdalen ved Ole Bull akademiet med Aslak Brimi som læremester!

I min egen musikk flyter inspirasjonen fra jazz og tradisjonsmusikk sammen som to elver.

Mye av musikken jeg spiller skriver jeg selv, og har gitt ut flere plater med egne låter.

Jeg har spilt over hele landet, på festivaler i mange deler av verden og er med på mange plater: i eget navn, med Caledonia Jazzband, Chateau Neuf Spelemannslag, Tord Gustavsen, Andres Rogg og flere andre. Jeg er æresborger av New Orleans. Du kan lese mer på Wikipedia