Cloud of Unknowing er ute!

Min nyeste singel Cloud of Unknowing er ute! Det er tredje singel fra mitt kommende album som slippes 11. november.

Her er et intervju jeg gjorde i forbindelse med lanseringen av singelen:

Landskap i tåke

“Cloud Of Unknowing” er en fengende og melodisk låt med en taktfast rytme som griper tak og setter seg i kroppen. Musikken fremkaller bilder av åpne, tåkete fjellandskap, så levende at du nesten kan kjenne den kjølige høstluften omkring deg. Det er som å bevege seg i en verden av mystikk og indre søken, hvor tankene får flyte fritt, samtidig som en dyp, jordnær puls holder deg forankret.

– Denne låta ble til mellom noen hektiske konsertdager i Vågå. Jeg gikk tur i Vågåfjellene. Plutselig ble jeg omringet av tåke i dette majestetiske fjellområdet. Jeg har alltid vært glad i tåke, det gir meg en mulighet til å komme i en helt egen ro når jeg ser den legge seg over landskapet rundt meg. Så mens jeg gikk der og vandret langs stien kom melodien til meg sakte, men sikkert, forteller han, før han fortsetter:

Cloud of unknowing

– Selve tittelen er hentet fra en bok skrevet av en anonym forfatter i England på 1300-tallet. Boken er en klassiker innenfor kristen mystikk. Enkelt sagt handler den om at hvis vi skal bli kjent med Gud, må vi oppgi alle våre forestillinger om Gud og hengi oss til det ukjente. Låta “Cloud Of Unknowing” handler for meg om nettopp dette. 

I en tid preget av informasjonsoverflod og uro, kan naturen være en verdifull kilde til indre ro og fornyelse. Dette er noe alle kan ha glede av, uansett livssyn, mener den erfarne presten og musikeren. 

– Jeg er jo en litt sånn åndelig type, kan du si. Jeg har siden ungdommen vært opptatt av kontemplasjon og mystikk. Bønn og nærhet til naturen har alltid vært viktig for meg. Selv er jeg kristen, og prest, så det høres kanskje selvsagt ut. Det er en hektisk tid vi lever i, med mange inntrykk. Ikke minst fra sosiale medier. Mange er urolige for klimakatastrofe og krig. Så jeg tror det å vende oppmerksomheten innover for å utforske dype spørsmål, er en kilde til kraft, renselse av tankene og fornyelse, uavhengig av livssyn. Samtidig tror jeg det vil gi kraft og mot til fortsatt å kjempe mot urett i verden, avslutter han. 

Carl Petter Opsahls nye singel “Cloud Of Unknowing” er siste smakebit før han slipper det aller siste albumet i hans trilogi om tro, håp og kjærlighet.

Låta kan du høre her
Les mer om den forrige singelen, Some kind of reinlender (dance theology mix)

Oppdatering av nettsiden

Hei. Jeg er i ferd med å oppdatere nettsiden. Jeg går igjennom den fra bunnen av, så den vil i korte perioder mangle funksjonalitet. Beklager bryderiet

Some kind of reinlender! Skikkelig funky folkemusikk

Some kind of Reinlender (Dance Theology Mix) er en skikkelig funky reinlender. Nå er den ute og du kan høre den der du strømmer musikk

Carl Petter Opsahl Band

Her er noen ord om låta, fra et intervju jeg gjorde i forkant av singelslippet.

«Some Kind Of Reinlender (Dance Theology Mix)» er det Carl Petter Opsahl selv refererer til som en «storby-reinlender». 

Some kind of reinlender (Dance theology mix)

– Dette er en skikkelig groovy låt. Den er veldig preget av musikk som jeg nærmest bada i når jeg bodde i New Orleans og New York. Det er veldig mye funk-impulser her. I innspillingsøyeblikket ble jeg inspirert av den kamerunske saxofonisten Manu Dibango og hitlåta «Soul Makossa». Vi har lagt på litt ekstra klang som et lite nikk til ham, forteller Carl Petter Opsahl, før han fortsetter:

– Jeg er også så utrolig takknemlig for det nye bandet mitt, så jeg må rett og slett skryte litt ekstra av dem! De har kommet inn i mitt musikalske univers som et friskt pust. De ser musikken min fra andre vinkler enn jeg selv gjør og bidrar med sine musikalske impulser. Uma Morelia Bustos Reksten og trommeslager Elle Fenchel legger en så utrolig heftig og drivende puls. Sikia Masters Heiens klangverden og riff skaper fin kontrast til bassklarinetten.

Dette er andre singel ut i oppløpet mot hans kommende album som slippes i november. 

– Albumet som kommer er ganske politisk og tar opp mange alvorlige temaer. Den første singelen, Threni For Gaza, er et godt eksempel, som handler om krigen i Gaza. Men det er viktig for meg at livsglede og dans er nødvendig i kampen for en bedre verden. Derfor er dette kanskje en like politisk låt, en dansens kamp mot gravalvor, totalitære ideologier og diktatur avslutter Opsahl.

Fredag 13. september slipper Norges mest groovy prest, Carl Petter Opsahl, singelen «Some Kind Of Reinlender (Dance Theology Mix)». Her er det bare å la seg rive med og danse inn i natten. 

Her kan du høre låta: Some Kind of Reinlender (Dance Theology Mix)
Les mer om prosjektet her

Denne siden bruker cookies for å bedre din brukeropplevelse  Les mer