Vareopptelling

Kjære følgere. Godt nytt år og takk for det gamle! Her følger en liten vareopptelling, en oppsumemring av året som gikk og noen ord om hva som venter av musikalske eventyr i det nye året.

2023 har vært et godt år, med mange spennende spilleoppdrag og prosjekter. Det var stort å få spille med jazzlegenden Karin Krog på Sildejazz i Haugesund. Hun har en sterk musikerpersonlighet, og det er en fryd å få følge med på hva hun gjør på nært hold. Jeg har også hatt mange fine kirkekonserter og utviklet meg videre som soloutøver på bassklarinett. I sommer spilte jeg for en fullsatt Seljord kirke. Så har jeg vært i Vågå et par ganger. I sommer spilte jeg på tradisjonsrike Gamle Klepp Kulturarvhotell. I førjulstida ble det en stemningsfull konsert i nydelige Vågå kyrkje.

Et annet høydepunkt var å få spille med fantastiske musikere på Verdenskonferansen til Lutheren World Federation i Krakow. Salmen «Ein stille og modig song» (med tekst av Heidi Strand Harboe, jeg har skrevet musikken) ble fremført for kirkeledere fra hele verden. Jeg skrev også «Call for worship», tre fanfarer inspirert av norsk lokke tradisjon, som ble spilt før hver gudstjeneste.

Nye komposisjoner. En liten vareopptelling

I dag har jeg også hatt en skikkelig vareopptelling når det gjelder nye komposisjoner. Jeg trodde jeg hadde vært så flink å TONO-registrere nye komposisjoner i år, og der fant jeg 20 nye låter, som er bra. Men når jeg gikk gjennom alt jeg har lagt ut på YouTube og TikTok, fant jeg over 20 til som jeg ikke hadde registrert. Som i fjor hadde jeg også i år en Summer Challenge, der jeg gjennom sommeren la ut en ny musikkvideo i uka. I år har jeg også brukt TikTok aktivt i komponeringsprosessen. Dette er musikkskaping med lave skuldre, der jeg dokumenterer enkle ideer med mobilen og legger ut. Kanskje blir det en ferdig låt en dag. Her er et eksempel, en reel jeg skrev foran peisen.

Ny plate

Men det er ikke til å komme forbi at det virkelige høydepunktet i året som gikk var utgivelsen av albumet Mystery Of Listening. Dette er andre album i en trilogi. Første, Kyrkja, kom i fjor. Denne gangen har jeg gått helt solo, og albumet er det første solo bassklarinettutgivelsen i Norge. Det er jeg litt stolt av. Og jeg har fått fantastiske kritikker, i blant annet Vårt Land, Nettavisen, jazzmagasinet Salt Peanuts og Puls. Så nå gleder jeg meg til å ta fatt på neste og siste i trilogien

Planer for det nye året

Mye fint ligger også foran meg i året som kommer, konserter, festivaler – og enda en ny plate. Alt dette vil jeg holde dere oppdatert om. Jeg håper å videreutvikle meg som soloutøver, og tenker hele tiden på hvordan solokonsertene kan bli enda mer utfordrende og inspirerende. I det nye året vil jeg nok også bruke enda mer tid på å skrive og utvikle meg videre som komponist. Jeg har dessuten et par nye bandprosjekter som dere vil bli kjent med i løpet av våren. Stay tuned

Takk til alle følgere for tilbakemeldinger og oppmuntringer i de ulike prosjektene. Det betyr veldig mye.

Godt nytt år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *