Suddenly, a Presence – Ny singel!

Suddenly, a Presence er ute. Det er den andre singelen jeg slipper i høst. Begge har fått god mottagelse og jeg begynner å glede meg til albumet kommer :-). Her forteller jeg litt om bakgrunnen for singelen

foto © 2023 Eva Karlsson

Nærvær

«Suddenly, A Presence» ble til en vakker januarmorgen i Valdres. termometeret viste 17 kuldegrader og sola var i ferd med å stå opp. Fjellet Grønsennknippa lå badet i et majestetisk og varmt sollys mot en rosablå morgenhimmel. Mens kulda beit i ansiktet, opplevde jeg et nærvær. En følelse av å ikke være alene, en tilhørighet til noe større enn meg selv.

Denne spesielle følelsen har jeg kjente mange ganger, helt siden jeg var barn. I dette nærværet opplever jeg en stor frihet og en glede over å være til. Det var denne følelsen og den vakre opplevelsen på fjellet som ga inspirasjon til låta. Dette er en sånn låt som bare kom til meg, som var der og ville bli spilt og danset. Men det var også en låt som rørte ved noe dypt inne i meg, som minnet meg på alle disse opplevelsene gjennom livet, opplevelsene av nærvær. Jeg tror jo at Gud, eller «det åndelige» om du vil, ikke er noe fjernt og abstrakt, men noe nært, noe livgivende og frigjørende. 

Utsikt mot Grønsennknippa, en januarmorgen 2023. Foto © Carl Petter Opsahl

Suddenly, a Presence

«Suddenly, A Presence» er en frisk og lystig halling, hvor jazzen ligger i utformingen og improvisasjonen. Her utforsker jeg dessuten hele bassklarinettens register, fra det dypeste dype til de aller lyseste tonene. Det er en danselåt og en låt uten ord. Samtidig er det en dypt religiøs låt, en låt om nærvær, om å høre til.

Her kan du høre Suddenly, a Presence
The Longest Journey. Her skriver jeg litt om den forrige singelen

Albumet Mystery of Listening kommer 3. november
Velkommen til releasekonsert i Tøyenkirken 9. november kl 19.00

  2 Replies to “Suddenly, a Presence – Ny singel!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *