FOLKCORE [drum’n’bass]

FOLKCORE: Ny musikk – ny video! Se her:

En lørdagsmorgen gikk vi i øvestudio til Johannes, på Universitetet i Agder, Kristiansand. Opptaket er litt hardcore, et (mobil)kamera, en mikrofon, rett på. Jeg fikk en ide til låta tidlig samme morgen, og den ble ferdig på tre tagninger. Jeg synes det låter rått.

Familieprosjekt?

Jada. Jeg og Johannes er i familie (jeg er faren til Johannes…). Vi har spilt sammen før, blant annet med Chateau Neuf Spelemannslag på Riksscena og på Korsveifestivalen 2021, og vi har laget noen videoer sammen. Han fikk med seg endel musikk i barndommen og er flasket opp på jazz, hip hop og folkemusikk. Nå lærer jeg av ham. Han introduserer meg for nye musikere som Louis Cole, Clowncore og andre. Han spiller som ingen andre trommeslagere jeg kjenner og det liker jeg.

Folkcore

Vi har noe på gang og kanskje det er et nytt band eller et nytt album eller…? I hvertfall sier denne videoen noe om hvor vi er på vei musikalsk. «Folkcore» er en slags reinlender, men vi har bytta ut fele og trekkspill med trommer og bass. Tittelen er et nikk til bandet Clowncore som har en tilsvarende besetning med tromme og sax. Men det er også et spill på genre og stil. Søker du opp folklore på YouTube vil du enten finne vise-folk eller litt sånn speedvikingmetall folk. Vi prøver å være tro mot folkemusikken, samtidig som vi er på leit etter vårt eget uttrykk. Vi håper det faller i smak. Del gjerne videoen videre!

Summer Challenge 2023

Dette er niende og siste video i årets sommer-challenge. I løpet av sommeren har jeg laget en ny låt med musikkvideo i uka. Den forrige videoen var Raw Material. Det er en litt melankolsk jazzballade innspilt på et hotellrom i Haugesund. Hva jeg gjorde i Haugesund kan du lese om her: Med Karin Krog.

De tidligere videoene ser du her: Summer Challenge 2023

Jeg har laget ni musikkvideoer i løpet av sommeren, og det er jeg fornøyd med. Det er nesten nok til et nytt album. Men jeg har laget enda flere låter enn det, og noen av dem har jeg lagt ut på min TikTok-kanal:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *