Day of Love

Her er en flunkende ny springleik i anledning dagen

jeg hadde egentlig planlagt en annen video i dag, men så oppdaget jeg hvilken dag det var i dag, 7. juli! Denne dagen betyr kanskje ikke så mye for deg, men det er en stor dag i Japan. Det er nemlig dagen for en av sommerens store festivaler, Tanabata, den japanske stjernefestivalen. Og det er en festival som feirer kjærligheten, jordisk og kosmisk kjærlighet.

Til grunn for festivalen ligger en eldgammel kinesisk legende om to elskere som får møtes kun denne ene dagen, som stjerner i universet. På forunderlig vis er det også en viktig dag i mitt liv.

Day of love og en japansk legende

I følge legenden var det en gang en prinsesse som var så flink til å veve. Hun var datter av himmelkongen, selve universet, og vevde så vakkert. Himmelkongen likte så godt det hun vevde. Derfor fortsatte hun å veve, uavbrutt. Men hun ble trist fordi hun på grunn av all vervingen ikke hadde tid til å treffe andre. En dag ble hun forelsket i en gjeter. De giftet seg og ble så oppslukt av hverandre at prinsessen glemte å veve og gjeteren glemte å passe på dyra. Himmelkongen ble så sint at han forbød dem å treffe hverandre og satte dem på hver sin side av Melkeveien. Prinsessen ble helt knust, hun og vevde og vevde. Til slutt fikk Himmelkongen medynk med dem og lot dem få treffe hverandre den ene dagen i året: den syvende dagen i den syvende måneden. Og nå er altså dagen her.

Den syvende dagen i den syvende måneden – for oss som følger den gregorianske kalenderen er det 7. juli. I følge en gammel japansk kalender faller dagen i august. Nå feires dagen både i juli og august.

Vi visste ingenting om Tanabata, kjæresten min og jeg, da vi på den syvende dagen i den syvende måneden for 23 år siden fridde til hverandre. Det var på Valdres folkemuseum, ved en hesteslede utenfor et av de gamle husene. I det fjerne kunne vi høre en spelemann spille Bruremarsj fra Seljord. Det viste seg å være en god dag for kjærligheten for oss også!

Summer Challenge 2023

Dette er video nummer trei serien Summer Challenge 2023. dette er sommerens kreative utfordring, der jeg lager en ny musikkvideo med nyskrevet musikk i uka. Nye videoer legges ut hver fredag kl 18.00. Du kan se forrige video her: Lonely Teacher

Tidligere videoer finner du her: Summer Challenge 2023

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *