Til kilden, en biblioteksreinlender.

Offentlige bibliotek er en viktig søyle i et demokrati. Offentlige bibliotek tilbyr fri tilgang til kunnskap og kulturelle opplevelser. Dyktige bibliotekarer hjelper deg med å finne det du søker, og gir gode anbefalinger til bøker å lese. Jeg #elskerbibliotek. Her er Til kilden, en biblioteksreinlender.

Jeg har vokst opp med bibliotek, jeg har tilbrakt mye av mitt voksne liv på bibliotek. Jeg husker det lille lokale biblioteket der jeg vokste opp. Det var åpent bare to dager i uka. Her lånte jeg «Historien om…» bøker, bøker om steiner, fugler – og jazz. Det virket så svært, men var bare et ganske lite rom. Far var lærer på bibliotekshøgskolen og der hadde de også en liten musikkavdeling. Her hørte jeg Keith Jarrett og Jan Garbareks Belonging for første gang. Siden har biblioteker vært en viktig del av mitt liv. Lesesalen på Teologisk Fakultet, med alvorlig tysk teologi i hyllene, biblioteket på Union Theological Seminary, med Black Theology, Black Feminist Theology  – og en del alvorlig tysk teologi der også – og det lokale biblioteket i the Bronx der jeg bodde, med posei, filmer, musikk og romaner som ble livsviktig. Alle lokalbibliotekene jeg har besøkt på turneer og kortere opphold, med fine utstillinger av lokal litteratur. Det Universitetsbiblioteket, Nasjonalbiblioteket, Deichman i byen – enorme kilder til verdens kunnskap og litteratur.

Bibliotekene har forandre seg, nå er de også møteplasser, du kan lese dagens aviser og magasiner du ikke har råd til, sjekke eposten. Men fortsatt finne diktsamlinger av poeter du ikke har hørt om men som ryster deg langt inn i sjela. Eller du kan fine en liten bok om en poet som har vært med deg lenge

Rita Mundal, bibliotekar i Lom foreslo å lage en bibliotekslåt. Det var ikke vanskelig. I denne videoen ser du tre bibliotek som har vært viktige for meg de siste åra: Universitetsbiblioteket, Voss bibliotek og biblioteket på Ole Bullakademiet. Og Rita har sendt meg video fra sitt bibliotek. Jeg har vært så heldig å få med meg en medstudent på Ole Bullakademiet, den knakende gode Ingrid Standal Sørheim på torader. Og låta er selvsagt spilt inn i et bibliotek, nemlig biblioteket på Ole Bullakademiet. Broren min Per Christian, som også har vokst opp med bibliotek ga navn til låta, Til kilden.» Bibliotek er kilde til kunnskap og inspirasjon, så det synes jeg var en fin tittel. Her er låta

Til kilden, en biblioteksreinlender

Hør mer
Jeg har bestemt meg for å skrive en låt i uka og dele med alle som vil høre. Her er noen av de jeg har lagt ut tidligere:
Syrintid. En melodi om melankoli, lengsel og  syriner
Vigsla tunge. En pinse- og yttringsfrihetsleik.
Street Requiem,  med Ådne Svalastog, orgel.
Tussilago Farfara. En sang om hestehoven, oppstandelsesblomsten
It Might As Well Be Springleik. En springleik inspirert av en veldig mye brukt frase i jazz, populært kalt The Lick
Dreaming of Stars. En melodi inspirert av en nydelig korklang.
Kappleikminne, en reinlender. Skrevet etter fine dager på Gudbrandsdalskapleiken
Himmelen er åpen. Oppstandelsesmusikk fra Tøyenkirken
Velkommen til Voss. En vals inspirert av Voss. Med Jo Asgeir Lie, trekkspill.
Hilsen til Lom. En vals jeg laga mens jeg venta på bussen hjem fra Lom.

Hør flere sanger på min YouTube-kanal

  One Reply to “Til kilden, en biblioteksreinlender.”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *