Sildajazzgudstjeneste i Haugesund

Sildajazzhvaforno’?
Om du er liturgiker eller jazzinteressert er kanskje kombinasjonen av ordene «sild», «jazz» og «gudstjeneste» en vanskelig ordsalat å svelge. Men sildajazzgudstjeneste er en god og innarbeidet tradisjon i forbindelse med Sildajazzfestivalen i Haugesund.

Jeg har vært med på det en gang tidligere. Da var det radiooverført gudstjeneste med Caledonia jazzband og Tord Gustavsen. Søndag 8. august er det igjen klart for sildajazzgudstjeneste, denne gangen i kulturkirken Skåre. Besetningen er liten og intim denne gangen, uttrykket lavmælt. Anders Aarum spiller piano, Stig Hvalrygg bass og jeg bassklarinett. Jeg skal også holde preken. Og hvem vet, kanskje jeg legger den ut søndag morgen?

Carl Petter Opsahl, bassklarinett, spiller på sildajazzgudstjeneste
foto © Ann Iren Øverby

Om sildajazzgudstjeneste

Gudstjenestene har vært forskjellige i formen fra år til år. Denne gangen får menigheten prøve seg på ny liturgisk musikk som jeg har skrevet. Det er relativt enkle melodiske ledd, inspirert av norsk folkemusikk. De som har lyst til å synge gjennom på forhånd, kan finne musikken her. Vi kommer til å spille helt akkustisk, og med en besetning bestående av bassklarinett, kontrabass og piano tror jeg uttrykket blir lavmælt og meditativt. Og det er nydelig akkustikk i kulturkirken Skåre.

Kulturkirken Skåre, Haugesund. Sted for sildajazzgudstjeneste 8. august 2021
Kulturkirken Skåre i Haugesund

Sildajazzgudstjeneste i forbindelse med Sildajazzen i Haugesund
tid: søndag 8. august kl 11.00
sted: Kulturkirken Skåre
gratis

Les mer
Sildajazz. Her kan du lese mer om gudstjenesten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.