Listener’s Blues

Listener's Blues Carl Petter OpsahlListener’s Blues er endelig ute. Og jeg er veldig fornøyd med musikken! Plata er en hyldest til New Orleans og den rike musikktradisjonen der. Her kan du lese litt om bakgrunnen for plata, og laste ned albumcover og albumtekst.

New Orleans musikken har jeg hatt et sterkt og nært forhold til helt siden jeg var liten. Jeg fant plater med Louis Armstrong og Bunk Johnson i fattern’s platesamling. Siden ble jeg med i Caledonia Jazzband. I 1983 dro vi til New New Orleans første gang og spilte på den svære jazzfestivalen der.
Det glemmer jeg aldri. Vi spilte i et stappfullt gospeltelt sammen med sangeren Aline White og trompetisten Wallace Davenport. Møtet med klarinettisten Willie Humphrey i Preservation Hall gjorde også sterkt inntrykk. Han hade en sånn dansende, syngende måte å spille på.
I 1986 avbrøt jeg teologistudiet, solgte jeg alt jeg eide – bortsett fra klarinetten – og flytta til New Orleans. Jeg spiltemed All Star Brass Band på gata, i jazzbegravelser og på klubber. Hver onsdag og lørdag satt jeg under Willie Humphreys dansende klarinett på Preservation Hall. Jeg sugde inn alt av inntrykk: funk, rhythm and blues, mat, livet på gata. Det jeg lærte og opplevde i New Orleans har prega meg for livet.

Listener’s Blues

Listener’s Blues er mitt fjerde album. De tre første er mer utforskende, med bare mine låter. På denne hadde jeg lyst til å hengi meg til New Orleans-tradisjonen, spille låter jeg har spilt gjennom hele livet. Albumet er en hyldest til New Orleans, til de folka jeg har møtt og lært av. med meg har jeg pianisten Håkon Gjesvik, som jeg har spilt sammen med i over 35 år. En fantastisk musiker. På noen av låtene får vi besøk av tre danske musikere, sangeren Birgitte Soojin, bassist Ida Hvid og Jacob Munck Mortensen på trombone og tuba. De gir musikken et veldig fint løft. Vi spiller kjente låter som «Just A Closer Walk With The,» «Abide With Me,» «On The Sunny Side of The Street» og Elvis Presley-klassikeren»A Fool Such as I.» To av mine aller første komposisjoner er også med, tittellåta og «Freedom Calypso» som jeg skreiv til Nelson Mandela mens han ennå var på Robben Island. jeg håper du liker musikken!

Ekstra Goodies!

Liner Notes: Mange hører musikken på iTunes, Tidal og Spotify. På Phonophile kan du klikke deg inn til de viktigste digitale digitale plattformer. Der får du dessverre ikke album og coverteksten. Det finner du nedenfor! Her er også lenker til video og etterhvert kommer spor som ikke er med på plata.

1) Cover med Liner Notes

2) Trailer med Listener’s Blues

3) Video til Velt alle dine veier