plater i eget navn

Her er en oversikt over plater jeg har spilt inn i eget navn. De tre første er del av en trilogi. Her har jeg også skrevet all musikken.

Carl Petter Opsahl & Jo Asgeir Lie #23 (Kvarts 37, 2019)
denne utgivelsen ble til etter to års studier a tradisjonsmusikk fra Gudbrandsdalen på Ole Bull akademiet på Voss. Sammen med Jo Asgeir Lie på akkordeon spiller jeg et knippe springleiker, hallinger og salmetoner fra Gudbrandsdalen.
Listeners Blues (Caledonia Jazz Records CJR 01, 2017)
På min fjerde utgivelse går jeg tilbake til røttene, til New Orleans og låter jeg har spilt gjennom hele livet. Med meg har jeg pianisten Håkon Gjesvik som jeg har spilt med siden lenge før vi startet Caledonia Jazzband. Dette var den siste platen han var med på før han gikk bort i 2019. På noen av låtene har vi med den fine sangeren Birgitte Soojin og et par danske gjestemusikere.
Love,  the Blues (Park Grammofon PGCD 115, 2008)
Her er musikk om livet, døden og kjærligheten. Med meg på ferden er Tord Gustavsen og Jon Christensen. Melodisk moderne jazz med forankring i blues såvel som folkemusikk. Love, the Blues avslutter trilogien tilegnet treenigheten, som ble innledet med Indigodalen og fortsatte med Improvisions.
Improvisions (Park Grammofon PGCD 105, 2005)
Meditasjoner over skapelse og fødsel. All musikken er improvisert frem under innspillingen, gjort i Søsterkirkene på Granavollen. Platen er andre del i en trilogi inspirert av treenigheten, Indigodalen er første.
Indigodalen (Heilo/Grappa 7174, 2001
Nylagde springleiker, lyarslåtter, salmetoner og lokker. her er også innspilling av salmetonen «Bortom tid og rom og tanke, som er med i salmeboken.
Med Tord Gustavsen (p), Åsmund Reistad (b), Ingar Zach (perk). Har også med Linn Korsjøen (kveding) og Eline Monrad Vistven (lokk) på et par låter.