Nordaccordion med klangfull åpningskonsert!

Onsdag 4. august åpner festivalen Nordaccordion på Voss. Jo Asgeir Lie og jeg holder åpningskonserten i Osasalen på Ole Bullakademiet.

Carl Petter Opsahl og Jo Asgeir Lie

Det har vært en rik sommer, også musikalsk. I begynnelsen av juli var jeg på Feda og holdt konsert med Feda trio. Der slapp vi også plata «Heima» som alt er utsolgt. Deretter fulgte Korsveifestivalen i Seljord med mye spilling. Sist torsdag var jeg på Hundorp og spilte med Kvarts i Sør-Fron kirke i forbindelse med 1000-årsmarkeringen av Hellig Olav i Gudbrandsdalen. Det var mektig! Nå ser jeg frem mot en allsidig høstsesong: Ikke minst blir det mye spilling med Caledonia fremover, og det ser jeg virkelig frem til. Men nå aller først går ferden til Voss og Nordaccordion der jeg skal spille med Jo Asgeir Lie onsdag 4. august. Jo Asgeir og jeg har en ganske fersk plate i bagasjen, #23 med slåttestoff fra Gudbrandsdalen. Vi kommer nok til å spille endel herfra, men kanskje blir det noe nytt stoff også?

Nordaccordion på Voss

Nordaccordion er en relativt ny festival dedikert til nyere akkordeonmusikk. I tillegg til konserter med topp utøvere, er det også seminarer og kurs for unge talentfulle akkordeonister. Jeg var så heldig å være blant publikum i 2018. Da fikk jeg møte en av mine favorittkomponister, Sofia Gubaidulina! Også i år er det flere toppnavn på plakaten, blant andre Stian Carstensen.

Jo Asgeir er en fantastisk akkordeonist (trekkspiller) og helt nydelig å spille med. Basstonene i Pigini-trekkspillet hans klinger godt sammen med de dypeste tonene i bassklarinetten. Samtidig har han også noen helt lyse fargepaletter som gir god kontrast. Vi gleder oss! Håper vi ses på Voss, og kan du ikke komme strømmes konserten så du kan oppleve den på hybelen, i stua, eller hvor du nå enn befinner deg 🙂

sted: Osasalen, Ole Bullakademiet på Voss
tid: onsdag 4. august kl 20.00

foto: Thor Hauknes

Se mer
Nordaccordions hjemmeside
Carl Petter og Jo Asgeir

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.