Vandre i lyset. illustrasjonsbilde med høstlys

Vandre i lyset

«Lyset du treng, finst», skriver poeten Helge Torvund. Jeg ser solen stå opp, forgylle de høstgule bladene som ennå henger igjen på trærne utenfor. I dag vil jeg vandre i lyset, kjenne solen i ansiktet. Jeg vil drikke lys, drikke så mye jeg bare kan, lagre lys i sjelen og i kroppen. Lyset jeg trenger, finnes. Det er godt å… Read more →

Blåklokker, illustrasjon til fortellingen om en god forvalter

En god forvalter?

Jesus forteller om en god forvalter. Hvor god forvalter er han egentlig? La meg begynne med dette ordet «forvalter,» som alltid har ligget litt underlig i ørene såvel som munnen. Det er noe byråkratisk og lite relasjonelt over ordet. «Forvaltningsansvar» har vært brukt mye i økoteologi og kristen tenkning om naturvern. Naturen og dens ressurser er ikke vårt, det er… Read more →

Altertavlen i Tøyenkirken. Jeg vil gi dere hvile

Kvinner som fulgte Jesus

«Kvinner som fulgte Jesus» står det over dagens prekentekst. (Lukas 8:1-3)Jeg har alltid syns at det er en litt rar overskrift. Det er noe veldig prosaisk og hverdagslig over den. Litt sånn, «folk som stod på bussholdeplassen,» eller «de som var i butikken idag.» Overskriftene i Bibelen hører jo egentlig ikke til manuskriptene, de kom til mye seinere. Men også… Read more →