bio

Carl Petter Opsahl, med bassklarinettMusikken har vært med meg gjennom hele livet, så lenge jeg kan huske. «Music for life» er mitt motto. Jeg elsker å spille for mennesker, utforske klangverdener og bidra til høytid og ettertanke i viktige livssituasjoner som bryllup og gravferd.
Musikk er mitt første og siste språk.

biografi

Jeg startet min profesjonelle karriere i 1982 med Caledonia Jazzband. Musikken fra New Orleans gjorde dypt inntrykk. Mitt i studiene solgte jeg alt jeg hadde og reiste til New Orleans. Der spilte jeg på gata, i jazzbegravelser, på konserter og turneer med Wendell Brunious, All Star Brass Band, Rebirth Brass Band og en rekke andre. New Orleans vil alltid være en viktig del av meg.

En annen viktig impuls er norsk tradisjonsmusikk, særlig fra Gudbrandsdalen. Jeg var med å starte Chateau Neuf Spelemannslag i 1992, og kom i kontakt med noen av landets fremste utøvere. Nå er jeg tilknyttet Ole Bull akademiet og fordyper meg i musiken fra Gudbrandsdalen med Aslak Brimi som læremester!

Jeg har spilt over hele landet, på festivaler i mange deler av verden og er med på mange plater: med Caledonia Jazzband, Chateau Neuf Spelemannslag, Tord Gustavsen, Andres Rogg og mange andre. Jeg er æresborger av New Orleans. Du kan lese mer på Wikipedia

Jeg er også gateprest i Kirkens Bymisjon, musikkskribent og forsker. Jeg har doktorgrad om hip-hop-kultur og spiritualitet og skrevet jazzhistorieboken En fortelling om jazz og Dance to My Ministry. Exploring Hip-hop Spirituality. Dette kan du lese mer om på bloggen min.

Om hjemmesiden

På disse sidene kan du lese mer om band og soloprosjekter jeg er med i. Her finner du også en oversikt over alle plateinnspillinger jeg er med på, i eget navn eller med band som Caledonia Jazzband og Chateau Neuf Spelemannslag. Under overskriften lyd & bilde finner du lydklipp fra mine plateinnspillinger, du kan laste ned noter til noen av mine komposisjoner, se videoer og laste ned høyoppløselige bilder. Vil du booke for oppdrag, bruk kontaktskjema på booking-siden og skriv noen få linjer om hva slags arrangement det er, når og hvor det er planlagt. Så kontakter jeg deg tilbake for nærmere avtale.