bio

Carl Petter Opsahl, med bassklarinettMusikken har vært med meg gjennom hele livet, så lenge jeg kan huske. «Music for life» er mitt motto. Jeg elsker å spille for mennesker, utforske klangverdener og bidra til høytid og ettertanke i viktige livssituasjoner som bryllup og gravferd.
Musikk er mitt første og siste språk.

biografi

Jeg startet min profesjonelle karriere i 1982 med Caledonia Jazzband. Musikken fra New Orleans gjorde dypt inntrykk. Mitt i studiene solgte jeg alt jeg hadde og reiste til New Orleans. Der spilte jeg på gata, i jazzbegravelser, på konserter og turneer med Wendell Brunious, All Star Brass Band, Rebirth Brass Band og en rekke andre. New Orleans vil alltid være en viktig del av meg.

En annen viktig impuls er norsk tradisjonsmusikk, særlig fra Gudbrandsdalen. Jeg var med å starte Chateau Neuf Spelemannslag i 1992, og kom i kontakt med noen av landets fremste utøvere. Jeg studerte tradisjonsmusikk fra Gudbrandsdalen ved Ole Bull akademiet med Aslak Brimi som læremester! Nå er jeg med i Gudbrandsdølenes spelemannslag, er jevnlig på kappleiker. Nylig ga jeg ut albumet #23, sammen med Jo Asgeir Lie på akkordion. Her spiller vi leiker og salmetoner fra Gudbrandsdalen.

Jeg har spilt over hele landet, på festivaler i mange deler av verden og er med på mange plater: med Caledonia Jazzband, Chateau Neuf Spelemannslag, Tord Gustavsen, Andres Rogg og mange andre. Jeg er æresborger av New Orleans. Du kan lese mer på Wikipedia