Carl Petter og Jo Asgeir

Carl Petter Opsahl (klarinetter) og Jo Asgeir Lie (akkordeon) kommer fra vidt forskjellige steder, musikalsk såvel som geografisk. Den ene jazzmusiker fra Oslo, den andre folkemusiker fra Voss. De møttes på midten, i den fargerike musikken fra Gudbrandsdalen. De har spilt sammen i mange år nå, til dans og fest, på konsert og festival, i kirker og puber. I 2010 skrev de bestillingsverket «Vinden blæs dit den vil» for Folkemusikkveka i Ål. Høsten 2019 slapp de sin første utgivelse #23 (Kvarts 037). Utgivelsen fikk svært gode kritikker. Folkemusikk.no kaller albumet en «klangfryd» og skriver: Carl Petter Opsahl og Jo Asgeir Lie beveger seg i et varmt musikalsk landskap mellom Gudbrandsdalen, jazzen og samtidsmusikken.

Platen ble nominert til Folkelarmprisen i kategorien Open klasse. Samme år urfremførte de Carl Petter Opsahls bestillingsverk «Slåttesagn» på Gamle Kleppe kulturarvhotell i Vågå sammen med gitarist Oddrun Lilja. Nå ligger nye konserter og innspillinger på lur.

om Carl Petter:
Starta i Caledonia Jazzband 1982, har bodd i New Orleans og New York. Var også med i legendariske Chateau Neuf Spelemannslag og har spilt inn en rekke plater, blant annet med jazzpianisten Tord Gustavsen. Ble frelst på folkemusikk etter å ha hørt Hans W. Brimi på Ole Bull Akademiet i studietida og begynte der lenge etterpå med Aslak Brimi som læremester. Han jobber til daglig som 1. ammanuensis i liturgikk på MF vitenskapelige høyskole.

om Jo Asgeir:
Kjent blant annet fra folkemusikkgruppa Kvarts. Med
dem har han spilt inn en rekke plater, blant annet sammen med
Kringkastingsorkesteret og Jonas Fjeld. Han er også en flittig komponist og har skrevet en mye brukt folkemusikkmesse. Til daglig er han rektor ved Ole Bullakademiet på Voss.