Barnas sang. Første søndag i advent

Det er første søndag i advent. Julerush og kjøpepress har allerede holdt på en stund.
Ta det med ro, sier Jesus, lytt til barnas sang.

Barnas sang. adventslys i tøyenkirken

Kapitalismen har også sine høytidsdager. I november kommer de på rekke og rad.
Black Friday er den eldste av dem. En dag vi har fått fra USA, opprinnelig en inneklemt fredag mellom Thanksgiving og helg. Nå har Black Friday blitt til Black Week. Nye dager har kommet til, som Singles Day og Cyber Monday.

Midt i denne forbrukerhøytiden bryter en helt ny tid inn, en tid av himmelsk forventning:

advent.

Søke stillheten

Passende nok, på denne første dagen i den nye tiden får vi høre en fortelling om Jesus som jager alle som driver med kjøp og salg ut av helligdommen (Matteus 21:10-17). Han sier til dem: «Mitt hus skal kalles et bønnens hus. Men dere gjør det til en røverhule.»

Kjøpesentrenes, massemedienes og reklamenes adventstid ligner foruroligende mye på Black Friday, selv om kommersialismen nå er pakket inn i julekos og glanspapir.

Mitt hus skal kalles et bønnens hus, sier Jesus. Han åpner ørene våre for en annen virkelighet. En virkelighet der vi ikke måles etter penger og kjøpekraft, etter hva vi eier og hva vi får til. En virkelighet der vi er elsket. Elsket betingelsesløst. Vi er skapt, villet og elsket av Gud.

Dette forsvinner så lett for meg. Derfor tenker jeg meg adventstiden som en tid for å rydde plass, rydde plass og søke stillheten.

Barnas sang

Jesus rydder ikke bare helligdommen for kommers. Han ber oss også om å lytte, lytte til barnas sang. Som han sier: Fra småbarns og spedbarns munn har du latt lovsang lyde!

Når du har kommet dit at du for et øyeblikk kan lytte til stillheten, så kan du kanskje høre Guds sang til deg, en sang som rører ved hjertet ditt. Guds kjærlighetssang til deg.

Lytt til barnas sang.
God adventstid!

Jeg tenner lys for:
jorda og alt liv
barna
hjemløse

Les mer:
Rettferdighetsdagen. Blogg om siste søndag i kirkeåret.
Adventstiden. Om advent fra kirken.no

  4 Replies to “Barnas sang. Første søndag i advent”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.