Chateau Neuf Spelemannslag

Chateau Neuf Spelemannslag er et utrolig morsomt band å spille i. Vi har stått på noen av de største (for ikke å snakke om minste) folkemusikkscener i verden.

Jeg husker den gangen i 1992, på Ole Bull Akademiet. Vi var en gjeng musikkstudenter fra Universitetet i Oslo som ble frelst på folkemusikk. Vi hadde hørt Lars SkJervheim, Hans W. Brimi og andre i levende live. Sånn musikk ville vi også spille. Men vi ville spille det på de instrumentene vi kunne, saxofon og el gitar, trommer og bass, vise- og operavokal. Ja så startet vi vårt eget spelemannslag, og spurte folk som Håkon Asheim (som ble med i laget), Arild Plassen, Hanne Kjersti Yndestad og mange fler om å lære oss låter og hvordan vi skulle spille dem. Veien var bratt, men den gikk oppover, plateinnspillinger, turneer og festivaler, avisoppslag. Mye moro og fin musikk. I nesten 15 år var Chateau Neuf Spelemannslag en viktig impuls i våre liv, som vi fortsatt bærer med oss.

Så tok det slutt. Noen fikk barn, noen reiste utenlands. Alle fikk viktige jobber. Ingen av oss har ligget på latsiden akkurat. Men vår kreativitet har hatt andre kanaler i noen år. Likevel, lengselen etter melodiene, klangene, hverandres gode og inspirerende selskap – vi er en gjeng vakre og flotte mennesker om jeg må få si det selv.

Så nå….  er vi her igjen. Mer spillesugne than ever…

Se nettside her